Curtea de Apel București a amânat cu o săptămână decizia în procesul în care Miron Cozma a dat în judecată statul român pentru reîncarcerarea sa și perioada de închisoare executată în urma anulării ordinului de grațiere semnat de Ion Iliescu în decembrie 2004. Instanța Curții de Apel București a încheiat, vineri, procesul lui Miron Cozma împotriva statului român. Fostul lider al minerilor cere despăgubiri de patru milioane de euro pentru că ar fi stat ilegal în detenție 178 de zile, instanța urmând să dea o soluție în acest caz în 22 februarie.
Ministerul de Finanțe a replicat că este de acord ca instanța să-i dea lui Miron Cozma despăgubiri, însă în niciun caz patru milioane de euro, această sumă fiind considerată prea mare. Totodată, reprezentantul Minsiterului de Finanțe a mai spus că nu poate preciza o sumă exactă care ar putea fi acordată lui Cozma drept despăgubire. Procurorul a spus la rândul său că este de acord ca instanța să-i dea despăgubiri lui Miron Cozma, dar că nu poate indica o sumă exactă. Mai mult, procurorul a ținut să precizeze că Miron Cozma nu a reușit să depună la dosar probe pentru dovedirea prejudiciului cerut.
Miron Cozma a dat în judecată statul român pentru reîncarcerarea sa și pentru perioada de închisoare executată în urma anunlării ordinului de grațiere al președintelui Iliescu, în decembrie 2004. La jumătatea lunii aprilie a anului trecut, Tribunalul București i-a dat câștig de cauză, dispunând despăgubirea acestuia cu 10.000 de euro. Înainte de pronunțarea deciziei, Cozma a susținut în fața instanței că, prin reîncarcerarea lui, familia sa a fost prejudiciata atât moral și psihic, cât și material. Acesta a susținut că, în momentul în care a fost arestat, avea cel puțin trei surse de venit: un salariu pentru că era liderul minierilor din Valea Jiului, un al doilea de la Confederația Sindicatelor din minerit Sfânta Varbara și ca președinte al Clubului de Fotbal Jiul.
Mai multe știri pe www.mediafax.ro